ZBOG PRANJA 240.00 DOLARA: SIPA uhapsila u Gradišci jednu osobu  

BANJALUKA – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče u Banjaluci jednu osobu zbog pranja novca u iznosu od 240.000 američkih dolara.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, osoba lišena slobode će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Lišenju slobode osumnjičenog prethodila je višemjesečna istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca u iznosu od 240.000 američkih dolara, a koji potiču iz krivičnog djela počinjenog u inostranstvu.

SIPA je u okviru ovog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jedne pravne osobe.

Kako je saopšteno iz SIPA na osnovu usmene naredbe Suda Bosne i Hercegovine pretreseni su osoba, stan, prostorije i pokretne stvari na području Gradiške.

„Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta 42  predmeta, i to poslovna dokumentacija, pečati i mobilni telefoni”, navedi SIPA.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*