NAJEZDA BOGATAŠA U GRAD KOJI NESTAJE: Bogati Amerikanci doseljavaju u Majami 

Rocker Phil Collins has reportedly snapped up pop diva Jennifer Lopez's old Miami Beach mansion for a cool $33 million. The British singer songwriter bought the stunning gated property, which houses seven bedrooms and has 200 ft of waterfront on the picturesque Biscayne Bay, in a sale that closed on Monday (june 15), according to the Wall Street Journal. And it seems he got himself a bargain - the listing price was $37.5 million. These aerial photos were taken shortly before style icon Lopez sold the swish residence in 2005 to a businessman who spent years gut renovating it to ensure more privacy in the high profile celebrity-studded haven where paparazzi lenses are ever present. Collins, who has a home in New York, spends a lot of time in Florida because he has two sons who live in the sunshine state. The Mediterranean-style pad, built in the 1920s on more than one acre of land, boasts breathtaking views of the iconic Miami skyline, as well as a 6,000 gallon koi pond, a courtyard, 60ft long swimming pool and spa area, a coral stone deck and a luxury cabana with an outdoor kitchen. There's also dock room for several boats and extensive landscaping is aimed to shield homeowners from prying eyes.

Pictured: Jennifer Lopezís former Miami Beach mansion that Phil Collins has purchased Ref: SPL1055302 160615
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles: 310-821-2666
New York: 212-619-2666
London: 870-934-2666
photodesk@splashnews.com

Majami, jedan od najposjećenijih gradova na svijetu, mogao bi u idućih 80 godina biti dobrim dijelom pod vodom, smatraju naučnici, a prenosi Business Insider.

Naime, ovaj grad koji se nalazi na manje od dva metra nadmorske visine, već se sad suočava s poplavama zbog podizanja nivoa mora čak i kada ne padaju obline kiše.

Ipak, tržište luksuznim nekretninama u Majamiju cvjeta, a kako su za Business Insider potvrdili tamošnji agenti za nekretnine, bogate kupce klimatske promjene i prilično izgledna mogućnost potapanja barem dijela grada ne brinu previše, barem ne dovoljno da odluče ne kupiti novi luksuzni apartman.

– Ne postoji scenario prema kojem će Majami kakvoga danas znamo postojati na kraju ovog vijeka – smatra Jeff Goodell, autor knjige  „Voda će doći: Podizanje mora, gradovi koji tonu i ponovo stvaranja civilizovanog svijeta”.

Procjene koliko će se nivo mora podići razlikuju se, ali prema američkoj Kancelariji za okeanologiju, to bi do 2100. godine moglo doseći skoro dva metra, dakle onoliko koliko je i prosječna nadmorska visina Majamija.

Ipak, sve više bogatih biznismena sa svojim porodicama napušta savezne države poput Kalifornije i Njujorka u kojima su porezi visoki i  se doseljava upravo u područje Majamija kako bi iskoristili status Floride kao države koja ne oporezuje njihove prihode. Mnogi od njih žele se doseliti upravo na samu obalu, u luksuzne apartmane i stanove.

– Moji klijenti ne donose odluku o kupovini nekretnine na osnovu toga što bi se moglo dogoditi za 100 ili više godina – kazala je Dina Goldentayer, izvršna direktorica prodaje u agenciji za luksuzne nekretnine u Miamiju. Oni, dodala je, naprosto žele uživati u svom bogatstvu sa svojim porodicama u svojim luksuznim domovima.

Oni koji ipak u svoje kalkulacije pri odabiru nekretnine uračunaju i podizanje mora, odlučuju se za kupovinu stana u luksuznom kompleksu Eighty Seven Park budući da se on nalazi na uzvišici.

– Ovaj je projekt smješten na najelitnijoj poziciji u Majamiju gledano iz perspektive podizanja nivoa mora. Mi smo najviši, kazala je Goldentayer, koja je zadužena za prodaju raskošnih apartmana u tom kompleksu.

Čini se da, barem zasad, tržište luksuznih nekretnina raste baš kao što se polako, ali sigurno, podiže nivo mora.

Mnogi poznati i bogati imaju imanja upravo u Majamiju. Tako i rok muzičar Fil Kolins poseduje luksuzno imanje u Majamiju koje je nekada pripadalo pop zvijezdi Dženifer Lopez. Ona je velepnu vilu prodala 2005. godine biznismenu čiji identitet nije poznat, a on je uložio godine truda i veliku količinu novca kako bi od svog posjeda napravio oazu kojoj paparaci ne mogu da priđu.

Kasnije je kuću ipak prodao Kolinsu koji je za nju, navodno, izdvojio 33 miliona dolara.  Vila u Majamiju ima sedam spavaćih soba i enterijer od koga zastaje dah, ali to nije sve. Dvorište koje se pruža na više od jednog hektara nudi posebne pogodnosti vlasnicima. Oni imaju bazen i spa centar, a ukoliko odluče da dan provedu na otvorenom, na raspolaganju im je i otvorena letnja kuhinja. U okviru imanja nalazi se i ribnjak, kao i pristanište za nekoliko brodova. Posebnu čar daje pogled na horizont Majamija, kao i koralna kamena paluba.

I naš Novak Đoković prije dvije godine je kupio luksuzni stan u Majamiju, za koji je navodno izdvojio do 8,9 miliona dolara.

I ne samo Novak. Njegov prvi komšija u Majamiju je legendarni fudbaler Zlatan Ibrahimović.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*