NAČELNIK BILEĆE PODNOSI OSTAVKU: Ja sam čovjek za penzije 

BILEĆA – Načelnik Bileće Miljan Aleksić rekao je da je poslije sedam godina odlučio da se povuče sa funkcije, a presudili su razlozi lične prirode.

“Ja sam čovjek za penzije više, vidim da mi to i šteti zdravlju jer je ovo vrlo naporan i složen posao. Evo hvala Bogu, mislim da će do nove godine neke stvari leći na čistinu da se dosta i uradilo koliko ja vidim, moglo se i više uvijek se može više, ali dosta se radi. Ovo da privedemo kraju što smo počeli, mislim da mogu čista obraza da se povučem”, rekao je on za banjalučku ATV.

Aleksić kaže da će još neko vrijeme voditi opštinu, a ostavku će podnijeti kada uđe u zadnju godinu mandata, kako Bilećani ne bi morali na prijevremene izbore. „Kakvu god odluku da donese mi ćemo ga podržati“, poručuju Aleksićeve kolege iz bilećkog SNSD-a.

Vijest da Miljan Aleksić napušta načelničku fotelju brzo se proširila Bilećom. Građani kažu da nisu puno iznenađeni. Mišljenja su podijeljena i dok jedni misle da njegova ostavka ne bi ništa poboljšala, drugi kažu što prije to bolje.

Miljan Aleksić za načelnika Bileće prvi put je izabran 2012. godine, a povjerenje građana je dobio i na posljednjim lokalnim izborima. I sam priznaje da su mu najviše muke zadala zasjedanja bilećke skupštine na kojima se, skoro svaki put, svađalo, psovalo, galamilo, ali i prijetlo, a nerijetko je situacija bila na ivici fizičkog obračuna.

Miljan Aleksić oprobao se i kao glumac. U filmu Emira Kusturice “Na mliječnom putu” igrao je paora koji Kusturicu i Moniku Beluči spasava od njenog muža koji ih progoni.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*