PREMIJER VIŠKOVIĆ IZDAO NAREĐENJE MINISTRIMA: Smanjite broj činovnika u Vladi RS!

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Narodnoj skupštini da je na prošloj sjednici Vlade ua tražio od svih ministara da pregledaju sistematizacije radnih mjesta u svojim resorima i da  ponude 10 do 15 posto manje sistematizacije u odnosu na trenutnu.

“U određenim resorima i sekterarijatima sam naredio da izvrše sistematizacije i smanje broj zaposlenih,” rekao je Višković, odgovarajući na poslaničko pitanje o prijemima i broju zaposlenih, posebno u javnim preduzećima.

Višković je rekao da Vlada veoma ozbiljno radi kada je riječ o broju zaposlenih u javnim preduzećima zbog čega je sa prošle sjednice Vlade RS sa dnevnog reda su skinuti plan poslovanja dva javna preduzeća „Autoputevi“ i „Šume RS“.

“Ovih dana  će biti obavljeni razgovori sa menadžmentima svih javnih preduzeća u RS, a biće i određenih kadrovskih rješenje u nekim javnim preduzećima. Već sljedećeg petka, zajedno sa resornim ministrom, razgovaraću sa članovima nadzornog odbora i menadžmentom „Šuma RS“. Na sastanku ćemo tačno da kažemo šta od njih očekujemo, šta treba da se radi, u kojem pravcu i drugo. Dok ne dobijemo uvjeravanja da su spremni da to prate, njihova plan se neće naći na Vladi RS,” kazao je Višković.

On je ove informacije iznio odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, koji je iznio podatke da je u Elektroprivredi RS trenutno zaposleno oko 9.000 ljudi, u Šumama oko 4.500, u Poštama 2.900 i u Željeznicama oko 3.200.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*