“Teodosić je pušio i pio, svi su znali da neće uspjeti u NBA”

Američki novinari nisu imali lijepe riječi za sada već bivšeg košarkaša Los Anđeles Klipersa Miloša Teodosića.

Teodosić je ljeta 2017. godine napustio CSKA iz Moskve i preselio se u LA, gde se priključio Klipersima, ali je poslije neuspješnih godinu i po u NBA ligi dobio otkaz.

Novinar ESPN-a Zek Lo pričao je sa novinarom Ringer-a Džejsonom Konsepsionom u svom poznatom podkastu, a jedna od tema bio je upravo srpski plejmejker.

Teodosić je najzanimljiviji pomenutoj dvojici bio zbog svojih loših navika – pušenja i alkohola.

“Miloš Teodosić je došao u ligu sa 30 godina i navikama da puši cigarete i pije (alkohol) van terena. Nije puno pio, ali je volio da živi život. Svi u NBA su znali da on neće uspjeti, svi su pričali da je 82 utakmice previše za njega”, rekao je Lo.

Konsepsion se uključio u razgovor, a Teo nije dobio baš najbolje komplimente od njih dvojice.

“Miloš je bio prototip igrača koji je izgledao kao da je sigurno došao iz Evrope i pušio. To nije šala, on je stvarno pušio. Uvek je izgledao kao da je prethodno veče proveo u nekom srpskom lokalu igrajući bekgemon”.

Lo, navijač Njujork Niksa, prisetio se dela karijere Alekseja Šveda, trenutno košarkaša Himkija, koji je proveo u timu iz “velike jabuke”.

“Obožavao sam da ga gledam, bio je toliko smješan i loš u isto vrijeme. Kretao se kao NBA igrač, ali nikada ništa dobro iz toga nije uradio. Mislim da je on u konkurenciji za najgoreg defanzivca u istoriji lige, konstantno je bio dva metra od igrača kojeg je čuvao. Nije htio kontakt, nije htio da pomiriše igrača, toliko je daleko stajao”, usaglasili su se Konsepsion i Lo.

Njih dvojica su pričali i o još nekim problemima u skorijoj prošlosti Niksa, kao što je ugovor od 10 miliona Ronu Bejkeru, ali i pohvalili sada već penzionisanog argentinskog plejmejkera Pabla Priđionija, koji je nažalost “u ligu došao sa 57 godina”. (B92)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*