MARIJA ZAHAROVA: Nema tajnog dogovora Rusije, Francuske i SAD o Kosovu 

MOSKVA – Moskva negira pisanja kosovskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, rekla je na konferenciji za štampu saopštila zvanična predstavnica Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.

„U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na njemačke izvore. Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati. Sve što se tiče stava Srbije o rješavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsjednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocjenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora“, izjavila je Zaharova, odgovarajući na pitanje novinara da li je istina da postoji tajni dogovor o nezavisnosti Kosova.

Prema njenim riječima, izvori tih informacija ne ostavljaju prostora da im se vjeruje, prenosi “Sputnjik”.

Ranije su kosovski mediji pisali da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o „karakteru prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa“ između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*