MALO KO ZNA: Ovo su najskuplje srpske svadbe: Đokovići na tronu sa iskešanih 2,5 miliona evra

Svadbena veselja pojedinih srpskih poznatih ličnosti mogu se uporediti sa venčanjima svetskih zvezda.

Predstavljamo vam najskuplja venčanja u Srbiji.

Lepa Brena i Boba Živojinović

U decembru 1991. godine u hotelu “Interkontinental” Slobodan Boba Živojinović i Lepa Brena su napravili svadbu za pamćenje. Svadbi je prisustvovalo mnogo ljudi iz estradnog sveta, a bidermajer je uhvatila Dragana Mirković koja se kasnije i udala. Napravljena je ogromna torta sa jestivim reketima i pločama, a “Dnevnik 2” je prekinut kako bi se mladenci direktno uključili u program. Ova svadba je koštala 50.000 nemačkih maraka.

Svetlana Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan

Raskošno venčanje imali su Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan. Tradicionalno srpsko venčanje, kupovina mlade, mladoženja koji sa svatovima u narodnoj nošnji dolazi po mladu. Slika pravog srpskog venčanja koja se mogla videti širom sveta, jer je čitavi događaj prenosio BBC i CNN.

Svadbi u hotelu “Interkontinental” je prisustvovalo 800 zvanica, a njihovo venčanje se procenjuje na 100.000 maraka.

 Emina Jahović i Mustafa Sandal

Venčanje ovog “estradnog para” je upriličeno u hotelu “Les Otomans”, a Emina je nosila haljinu poznate kreatorke Vere Vang koja je kreirala venčanicu za mnoge poznate dame. Svadbi je prisustvovalo samo stotinak zvanica, najbliža rodbina i prijatelji, a Emina je od svog supruga dobila skupoceni “Tifani” prsten koji je koštao preko 10.000 evra.

Dara Bubamara i Milan Kesić

Venčanje pevačice Dare Bubamare i biznismena Milana Kesića upriličeno je u jednom novosadskom hotelu. Na Darinom venčanju bilo je šest stotina zvanica, a bele limuzine, kočije, skupocena garderoba, burme od četiri vrste zlata i vatromet samo su neke od stavki koje su Darinu svadbu učinile spektakularnom. Svadba je koštala 120.000 evra.

Severina i Igor Kojić

Severina i njen 15 godina mlađi izabranik Igor Kojić na svadbu su pozvali oko 500 ljudi. Hrvatska pevačica je na svadbi zablistala u raskošnoj beloj venčanici. Svadbeno veselje bračni par je platio 52.000 evra. Stotinak gostiju prespavalo je u hotelu, što je mladu i mladoženju koštalo 170 evra po osobi.

Jelena i Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković venčao se sa svojom dugogodišnjom devojkom Jelenom Ristić na Svetom Stefanu, a ovom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz celog sveta. Prema nekim navodima Đoković nije štedeo novac za najsrećniji dan u svom životu i izdvojio je neverovatnih 2,5 miliona evra za glamurozno svadbeno veselje.

Smeštaj u luksuznom rizortu “Aman” pored Svetog Stefana, koji je Nole zakupio za ovu priliku, košta dva miliona evra. Đoković je svim gostima obezbedio i povratne avionske karte. (srbijadanas.com)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*